当前位置: 首页 > >

冲刺高考英语阅读理解精选试题(创新拓展篇)

冲刺 2020 高考英语阅读理解精选试题(创新拓展篇) Group 6
What is Small-sided Soccer? Small-sided Soccer starts with games of 3-on-3 from the youngest participants and progresses to 4-on-4, 7-on-7, 11-on-11, in a graduated manner for the older groups? Out school's training course will give kids a better chance to take part in the game and get excited about the game of soccer? The small-sided approach gives each child more individualized attention so they can each improve their skills. And, it's FUN! Some general practical information ? Cafeteria is open. ? We supply participants with soccer clothes and football boots? ? Please bring a water bottle for your child. Soccer season training times Team Saturday Sunday Tykes 10:00-11:00 PeeWees 11:00-11:50 BoysE&F 12:30-14:00 13:00-14:00 Girls 12:30-14:30
Costs The cost is $70 per month for Tykes and PeeWees and $115 for all the other teams. Those who enter online will get a 10% discount? Volunteering Can I coach? Of course! Our training course is always looking for volunteer coaches? We will provide coaches with plans for activities and training, and help set up the small-sided fields. It's a great opportunity to get involved with kids and help develop their love for sports ? How can I volunteer in other ways? It's your club and you are welcome to volunteer! There are volunteer opportunities with programs, fields, publicity, facilities, uniforms, website development and the board, to name a few. Let us know how you'd like to help—and we'll put you to work! Do parents stay? Yes. Parents are strongly encouraged to stay and support their children and the club. The club is a volunteer-run organization. Parents and athletes are encouraged to help with clean-up and . set—up activities. If you have any questions about program specifics, please contact recreational soccer coordinator 协调者),Pablo Vercelli, at recreationalsoccei@abfsport.nl Tel: 043-239-4409.
1

1. What do you know about the training course? A.Coaches will make plans for activities and training B.Parents can volunteer for the training course C.It offers three meals a day for free. D. It teaches students according to their interest. 2.George entered for the PeeWees training time online? How much does he have to pay? A. $70B.$63C. $115D. $103.5 3.What can we learn from the passage? A. Pablo Vercell i was the founder of Small-sided Soccer. B. Parents who help with clean-up don't need to pay for the course C. Both Tykes and Boys E&F have classes on Sunday. D. Both Tykes and PeeWees have the same charging standard 4.Where do you probably read the article? A. In a science fiction B. In a medical magazine C. In a newspaper D. In a guidebook
B My family lives in Texas. I was born and brought up in Texas and I am a graduate of the University of Texas. However, around my second year in law school, I w anted to make a great change, which was almost unheard of for Texans: I wanted to leave! I realized this after completing my first-year internship(实习期).I knew I wanted something different and my chance came during the 2011 Super Bowl in Dallas. A snowstorm blanketed the entire city in snow and thousands of people were gathered. I overheard that StubHub, a big company from a great city, San Francisco, was throwing a party next door to my hotel. I thought if I could get an internship, I could leave for the summer and at least see what it was like. Yes, it was a huge leap.I told myself I was ready. There was just one problem: I wasn't invited to the StubHub party. But you know I'm the type of person who goes for something she wants. Needless to say, I crashed t he party and found my way to the president. I kindly introduced myself and then asked if they had a legal internship program. Guess what? They accepted my request lo be a legal intern, even though no such program existed Although the legal department didn't have a permanent position for me, the experience has shaped my life. Working for a great company in San Francisco, I'm incredibly happy for making my decision to leave Texas. By leaving Texas, I learned that it is so much more rewarding to try the unfamiliar than to stay in the comfortable. Exploring the unfamiliar is how you'll understand what fits your life. I say, dive in head first. 5.What happened to the author in Dallas in 2011 ? A. She was accepted as a legal intern.B. She played in the Super Bowl. C. She escaped from San Francisco.D. She met up with her family. 6.The author was able to leave Texas because____. A.she introduced herself to the president of StubHub B.she watched the 2011 Super Bowl in Dallas
2

C. she dropped out of the University of Texas

D. a snowstorm blanketed the entire city in snow

7.Which is the biggest lesson that the author learned from the experience?

A.You must choose a career that you like.

B.Jumping out of your comfort zone is rewarding.

C.Accepting who you are makes you realize your strengths.

D. You should listen to your family to learn about your potential.

8.Which of the following words best describe the author?

A.Patient and modest.

B. Supportive and energetic.

C.Intelligent and humorous.D. Determined and positive.

C

Growing Pains

The term "adulting11 started as a sort of joke 一一 whenever a millennial(千禧一代)

would do something age-appropriate, this was an act of "adulting." Now, though,

millennials obviously require training in being an adult.

Rachel Flehinger has co-founded an Adulting School, which includes online courses

on simple sewing, conflict resolution and cooking. The cause for such classes is that many

millennials "haven,t left childhood homes" 一一 in America 34 percent of adults aged 18 to 34

still lived with their parents as of 2015, up from 26 percent a decade before.

There's a good deal of truth to this. If you're living at home, with Mom and Dad

doing their best to spoil((溺爱)you, you're less likely to know how to do laundry, cook or balance

a checkbook. Dependency breeds enervation.

But here's the catch: Living at home doesn't necessarily lead to dependency. As of

1940, more than 30 percent of 25- to 29-year-olds lived at home with parents or

grandparents.They were adulting, even while living at home? Parents expected their

kids to do chores, to prepare for life. Instead of blaming living at home, then, we have to

blame our style of parenting. The truth is that we've simply become lazier as parents.

So what's the real problem?

We're more likely to let our kids crash on our couches(长沙发)than tell them to get a

job and pay rent. We don't push our kids to build families of their own, as life expectancy has increased,

so has adolescence. Americans aren't expected to start building a life, particularly middle-

and upper-class Americans, until they're nearing their 30s. Then the question is how we

can encourage young people to "'adult" in non-circumstance-driven fashion.

9.What does the last sentence in the third paragraph "Dependency breeds enervation."

mean?

A.Parents would like to do housework by themselves

B. Present kids are too lazy to do housework.

C.Dependency makes kids unable

D. Kids depend on their parents

10.Which of the following statements is TRUE?

A.Millennials would like to be trained in being an adult.

B.Parents are too lazy to do chores.

C.Millennials don't adult because they still live in their childhood homes.

D.In the 1940s kids were adulting even when they were living at home.

3

11.Which of the following statements is the main idea of the passage? A."Adulting" is hard, but only because parents are too lazy to teach their kids. B. Millennials should leave home early to adult. C.Americans aren't expected to start building a life until they're nearing their 30s. D.Adulting schools with online courses are popular. 12. According to the passage, what will be written about next? A.The government should push off the age of adulthood B.Parents should leave kids in charge of society. C.Parents should put responsibility on young people D. Pushing kids to adult is painful for parents
D China became the first country to clone a monkey using non-reproductive cells, reducing the need to keep lab monkeys and paving the way for more accurate, effective, and affordable animal tests for new drugs ? By December of 2017, Chinese scientists had created two clone macaques named "Zhong Zhong" and "Hua Hua" by nuclear transferring of somatic cells -- any cell in the organism other than reproductive cells. This was the similar technology used to create the famous clone sheep Dolly in 1996. "Cloning a monkey using somatic cells has been a world-class challenge because it is a primate(灵长类)that shares its genetic makeup, therefore all of its complexity, with humans." Pu Muming said. "For drug and other lab tests, scientists have to purchase monkeys from all over the world, which is costly, bad for the environment and produces inaccurate results because each monkey might have different genes, " Pu said. "By cloning monkeys using somatic cells, we can mass produce large numbers of genetically identical(相同的)offspring in a short time, and even change their genes to suit our needs," he added? "This can save time, cut down experiment costs, and produce more accurate results, leading to more effective medicine." "This achievement will help China lead the world research in an international science project related to neural(神经的)mapping of primate brains,," he said? However, bio labs from the United States, Japan, and European countries are also very able, and they will quickly catch up to China after the monkey cloning technology is made public, Sun added?"This means we have to innovate(创新)continuously and work extra harder this year to stay ahead," he said? 13. What is special about China's cloning monkey? A.It transferred cells in the lab.B.It creates two monkeys at a lime. C.It adopts a method of embryo splitting.D. It uses non-reproductive cells. 14. Why do scientists clone monkeys? A. To keep monkeys from being endangered. B. To test new medicines on them. C.To find the side effects of medicines. D. To find a cure for mental diseases. 15. What Sun said in the last paragraph suggests A.they are determined to catch up to America
4

B. they try to avoid competition from other countries C. they aren't satisfied with what they have achieved D. they have to keep the monkey-cloning technology a secret

Group 7

A

Note taking

Note taking as an accommodation is available only to students who have

documented disabilities and are registered with Queen's University Accessibility Service

(QSAS). Note taking is approved for students with disability-related functional limitations that makes

it difficult for them to access academic information presented in class.

There is a wide range of reasons why students may require note taking as an

accommodation,including students with:

·hearing loss,who may have difficulties hearing the instructor while writing notes at the same

time

·vision loss,who may have difficulties seeing information presented on overhead screens

·mental health conditions or attention-related disabilities,who may have difficulties

attending to orally-presented information while taking notes

·learning disabilities,who may have difficulties recording notes when information is presented

orally ·physical disabilities,who may have motor or pain related difficulties

Accessibility advisers consider a student's description of their need for note taking

along with information contained in their disability documentation and the type of course

in approving note taking as a formal accommodation.

Online Note Taking Portal(门户网站)

QSAS is in charge of the exchange of notes taken by student volunteer note takers

and students registered with QSAS via our secure online note taking portal.

The pages in this section provide information for students with disabilities,volunteer note takers and instructors on requesting note takers,signing up to be a volunteer note taker and

assisting QSAS with recruiting volunteer note takers.

If you are a student seeking note taking accommodation please click here to read the

Starting Your Accommodation information.

1. Note taking is available to students ______________.

A. lacking in confidence B. with loss of earnings

C. losing interest in study D. with concentration problems

2. What should students present to accessibility advisers when applying for note taking?





A. Description of their learning difficulties.

B. Record on their academic performance.

C. Files on their past note taking experiences.

D. Account of their requirements.

3. What can disabled students do via Online Note Taking Portal?(



A. Ask for note taking. B. Apply to be a volunteer.

5

C. Offer notes taken. D. Learn to take notes.

B A growing number of Chinese tourists are helping to save a dying town,after a

like-known tourist attraction was featured on a number of Chinese travel blog s.

The residents of Sea Lake,a town of just 600 people,barely see travelers stop at their gas station while driving by,but the sudden influx of Chinese tourists is helping keep the town's

economy alive.

The tourists come to see Lake Tyrrel—a shallow,salt crusted and often dry lake just out of town. According to a local teacher,Rachel Pearce,the extremely beautiful nightscape combined with

the mysterious appearance of stars reflected on the salt lake gives people the impression of walking among the stars. Besides,the town is so far away that no light pollution ruins the particularly attractive

views,and as it is situated in a barren(寸草不生的),dry part of the country,there are rarely any clouds

to spoil the night sky.

The attraction's growing sought-after status has resulted in the town's motel rooms being full almost every night,and while local famers are suffering in a two-year drought,tourism

is keeping the town's agricultural-based economy stable.

Despite the popularity of the town and its attraction,locals are still confused as to why their little town deserves so much attention. Sea Lake's population has fallen from around 1 ,200a

decade ago to 600 today. “We're still unsure why Lake Tyrrel is such a big,big tourist attraction,”one

local says. “It's quite a shock. ”

4. Which of the following best explains "influx" underlined in paragraph 2?(



A. Assistance. B. Adventure. C. Arrival. D. Advertisement.

5. Which of the following together make Lake Tyrrel pretty impressive?(



A. Population,stars,clouds,cleanness and weather. B. Nightscape,stars,salt,remoteness and clear sky.

C. Population,darkness,salt,remoteness and clear sky.

D. Nightscape,darkness,clouds,cleanness and weather.

6. Which column of a magazine is this text most likely from?(



A. Business. B. Education. C. Lifestyle. D. Culture.

C

Just ask any new parent: Adding a baby to a household can also add stress to a career.

Now, a new study backs that up with some astonishing numbers: After science ,technology, engineering,and mathematics(STEM)professionals become parents,43%of women and 23% of men

switch fields,transition(转变)to part-time work,or leave the workforce entirely.

Many researchers and parents already knew that STEM can be unwelcoming to

parents,particularly mothers. But“the considerable departure was astonishing,”says Erin Cech,an

assistant professor of sociology at the University of Michigan in Ann Arbor and lead author of the study,published in the Proceedings of the National Academy of Sciences. For both genders,“the

proportions were higher than we expected. ”

The surprisingly high reduction rate for men also highlights that“parenthood in STEM

is not just a mothers'issue;it's a worker issue,”Cech says. She hopes that the findings“might motivate changes,"such as more paid parental leave from both government and employers and policies

6

that better support flexible work time without a tight routine. “We are not suggesting that people who

want families should avoid STEM;that's not the solution,”she emphasizes.

By 2018,78% of new fathers were still working in STEM,the vast majority full time. For new mothers,68% were still in STEM,but only 57% worked full time. For professionals without children ,

on the other hand,84% of men and 76% of women were predicted to still be working in STEM full time in 2018. For the new parents across all fields,16% of women were working part-time and 15% had left

the workforce,as compared with just 2% and 3%,respectively,for men. These sharp differences make

clear that,even though the reduction rate for fathers is higher than expected,mothers still face

particular career challenges.

7. What makes many STEM employees change their jobs? (



A. Worrying about their family. B. The attraction of part-time jobs.

C. Being tired of the former jobs. D. The heavy burden at home and work.

8. Which statement may Erin Cech agree with? (



A. Working at home may be a popular choice. B. Increasing welfare may keep STEM

parents.

C. People with families should leave STEM. D. STEM professionals should obey the rules.

9. How many new mothers among the labor force worked full time in 2018? (



A. 69%. B. 76% C. 57%. D. 31%.

10. What does the author want to stress by listing the sharp differences? (



A. Too many fathers leave STEM. B. It's hard for mothers to make a balance.

C. STEM jobs are no longer popular. D. It's impossible to have a successful career.

D

The Notre Dame fire has been put out, but its spire and a large portion of its wooden

roof have been damaged. The terrible destruction causes a sudden sharp pain to people

around the world. On Chinese social media network Wechat a common comment on the

disaster is: "What a pity that we cannot see the damaged parts of the wonder anymore. "

But the good news is that there is at least one way of seeing them, namely via a video

game called Assassin's Creed: Unity. In this game, the player can travel to one city after

another and enter the buildings exactly like what they are in reality, and see Notre Dame

as it was before the fire. Further, with virtual reality technology, which is already quite

mature, one can even look around the undamaged Notre Dame as if it is still there. Maybe

digital technology could help to better protect architectural cultural heritage.

The idea of digitizing ancient buildings, making digital models of them so their data

can be saved,dates back to the 1990s and the necessary technology has continued to advance since then. By scanning the ancient buildings with lasers,building 3D models with multiple images,as well as measuring everything precisely,engineers can make a copy as accurate as the real one.

As computers and smartphones are hugely popular ,the digital replica(复制品)has great use value. First,it allows tourists to feel the cultural relics without touching them,which helps protect

them. The virtual tour of Dunhuang Grottoes in Gansu Province is a good example of this as tourists can view the paintings without standing near them. Furthermore,it can make the digitized cultural relics

more famous by spreading awareness about them via the Internet. In 2000,a virtual tour of the Great Wall became very popular at the Hannover World Expo,which increased the number of foreign tourists visiting the site in the following years. Above all,it preserves all the information of the cultural relics.

7

Even if the original ones are damaged one day,people can still know what they were like and can build

a replica if desired.

Of course,however precise a model is,it is not the original. Time is the biggest threat to a country's architectural heritage,which will always become ruins with the passing of time. Maybe we

will have better technologies in the future,but the digital technology offers a practical way to preserve

architectural cultural heritage at the moment.

11. What can we see about Notre Dame in the game?(



A. The damaged parts. B. Its wooden shape.

C. Its original look. D. The big fire.

12. What will engineers do to create a digital replica of the ancient buildings ?(



A. Improve the technology needed. B. Scan the photos of the buildings

C. Build 3D models of full size. D. Measure all the parts exactly.

13. What value does a digital replica have?(



A. It keeps the relics safe. B. It helps to guard the relics.

C. It gathers data of the relics. D. It advertises the history of the relics.

14. How does the author prove the digital copy has vital practical importance?(



A. By comparison. B. By giving examples. C. By classification D. By listing data.

15. What is the authors attitude towards the application of digital technology?(



A. Doubtful. B. Delighted. C. Supportive. D. Conservative.

Group 8

A SuperCamps We are a leading provider of childcare in the UK, offering OFSTED registered holiday camps to children aged 4 to 14 throughout the school holidays. Operating at 60 + locations, we have holiday camps available in London and the South East, as far south as Cornwall and all the way up to North Yorkshire. Whether you are looking for fun holiday clubs and ki d activities, a five-day specialist holiday camp for older children or a combination of the two to keep your children entertained throughout the school holidays, we have your childcare covered! Our multi-activity holiday camps offer an abundance of fun, age-oriented(导向的) activitie(s 4-5-year-olds, 6-9-year-olds and 10-12-year-olds), from swimming and go-karting to arts and crafts and LEGO workshops. These day camps are a great choice for parents looking for regular childcare service, available as individual days or a week at a time. For children looking for a school holiday experience, our specialist holiday camps are the ideal choice. Our Cookery: International Cuisine, a 5-day specialist course is a cookery camp with a difference, where children can really master their cooking skills! Bushcraft: Rainforest Adventure is the perfect outdoor adventure camp for children with a passion for bush craft and survival skills, with activities like Laser Tag and making campfires to inspire the interest of young adventurers ! Meanwhile, our LEGO Play course is a holiday camp focusing on the art of building amazing creations with LEGO bricks. This camp really motivates the imagination of children in a way that only uses LEGO bricks !

8

All new for 2019, our Chelsea Foundation FC Camps invite all football fans to take a

shot at our Multi-Dimensional soccer camps! Children will receive hours of on-pitch

training and competition with Chelsea FC approved coaches, as well as hours of off -pitch

sessions around nutrition, recovery and lifestyle!

To find your nearest holiday camp, simply enter your postcode or town in the box

above or choose your camp by county here and BOOK ONLINE TODAY!

21. What’s the author’s purpose in writing the text?

A. To advertise holiday camps.

B. To encourage donations.

C. To introduce camping skills.

D. To tell the history of SuperCamps.

22. What do we know about SuperCamps?

A. It operates camps all over the world.

B. It provides camps for people of all ages.

C. It asks parents to send children to the nearest camp.

D. It organizes different activities for different age groups.

23. Which camp should a child attend if he/she wants to learn survival skills?

A. Cookery: International Cuisine.

B. Bushcraft: Rainforest Adventure.

C. LEGO Play.

D. Chelsea Foundation FC Camps.

B

Brian Hamilton’s life changed in a prison when he was accompanying his friend,

Reverend Robert J. Harris, who often went to local prisons to do his work. During the visit,

Hamilton started talking to one of the prisoners and asked what he was going to do when

he got out.

“He said he was going to get a job,” Hamilton recalls(回忆). “I thought to myself, wow,

that’s going to be difficult with a criminal background.”

The conversation made Hamilton consider how prisoners could benefit

fromentrepreneurship, something he thought about for years. Finally in 2008, 16 years

after that initial conversation, Hamilton created Inmates to Entrepreneurs, a no nprofit

organization that helps people with criminal backgrounds start their own small

businesses. “Harris and I taught our first course at a prison called ‘ How to Start Your

Own Business When You Get Out’ ,” he recalls.

At the time, Hamilton was building his own company, Sageworks. As Sageworks grew,

so did Hamilton’ s time spent teaching at prisons throughout North Carolina.

Eventually, Hamilton decided it was time to change his focus to his true passion. In

May 2018, he sold his stake(股份) in Sageworks, focusing his commitment on Inmates to

Entrepreneurs.

“Now, anyone is able to access the curriculum, either to become an instructor to go

into prisons to teach it or to access it for themselves as a prisoner or part of the general

population,” Hamilton explains. In addition, he visits middle schools and presents the

curriculum to at-risk students as a preventative measure against crime.

The free curriculum is funded by the recently established Brian Hamilton Foundation,

which offers assistance to military members as they adjust to civilian life and provides

loans to small businesses. “We’re giving prisoners something they can do independent of

a system that isn’t working for them. If you can let people know that other people care

about them, it makes a difference.”

9

24. Why did Brian Hamilton think the prisoner couldn’t easily find a job after getting out?

A. He didn’t have any special skills.

B. He would have his criminal background with him.

C. He would break the criminal law again and again.

D. He couldn’t access the courses provided by the prison.

25. What does the underlined word “entrepreneurship” in paragraph 3 probably mean?

A. Thinking of a good idea after working hard for years.

B. Trying one’s best because of being kept in a small place.

C. Making money by starting or running one’s own businesses.

D. Having a job in a profitable company owned by the government.

26. What does the text say about Inmates to Entrepreneurs?

A. It often assists military members.

B. It provides loans to small businesses.

C. It ’ s independent of the social system. D. Its curriculum has been largely

broadened.

27. What is the main idea of the text?

A. A man made a fruitless visit to the prison.

B. A man sold his business to teach prisoners.

C. A man realized his dream of being a teacher.

D. A man successfully created two organizations.

C

Move over, helicopter parents. “Snowplow(扫雪机) parents” are the newest reflection of an intensive(强化的) parenting style that can include parents booking their adult children haircuts,

texting their college kids to wake them up so they don’t sleep through a test, and even calling their kids’

employers.

Helicopter parenting, the practice of wandering anxiously near one ’ s children,

monitoring their every activity, is so 20th century. Some rich mothers and fathers now are

more like snowplows: machines moving ahead, clearing any difficulties in thei r children’s

path to success, so they don’t have to suffer failure, frustration(挫折)or lose opportunities.

It starts early, when parents get on wait lists for excellent preschools before their

babies are born and try to make sure their kids never do anything that may frustrate them.

It gets more intense when school starts: running forgotten homework to school or calling

a coach to request that their children make the team.

Rich parents may have more time and money to devote to making sure their children

don’ t ever meet with failure, but it’s not only rich parents practicing snowplow parenting.

This intensive parenting has become the most welcome way to raise children, regardless

of income, education, or race.

Yes, it’s a parent’s job to support the children, and to use their adult wisdom to prepare

for the future when their children aren’t mature enough to do so. That’s why parents hide

certain toys from babies to avoid getting angry or take away a teenager’s car keys until he

finishes his college applications.

But snowplow parents can take it too far, some experts say. If children have never

faced a difficulty, what happens when they get into the real world?

10

“Solving problems, taking risks and overcoming frustration are key life skills, ” many

child development experts say, “and if parents don’t let their children experience failure,

the children don’t acquire them.”

28. What do we know about snowplow parenting?

A. It appeared before helicopter parenting.

B. It costs parents less than helicopter parenting.

C. It was a typical phenomenon of the 20th century.

D. It provides more than enough services for children.

29. What does the fourth paragraph mainly say about snowplow parenting?

A. Its cost.

B. Its benefits.

C. Its popularity. D. Its ending time.

30. Why does the author mention parents’ taking away car keys?

A. To show teenagers are no better than babies.

B. To advise teenagers not to treat their cars as toys.

C. To advise parents not to buy cars for their teenagers.

D. To show it’s correct to help children when necessary.

31. What’s the possible result of snowplow parenting according to the experts?

A. Children lacking problem-solving ability in reality.

B. Children mastering more key life skills than parents.

C. Children gaining great success in every aspect of life.

D. Children meeting no problems or frustration after growing up.

D

There are billions of people on this planet, and many of us love to eat meat. Can the

demand be filled in a sustainable(可持续的) and affordable way? A bunch of businessmen are

not only optimistic but are working to make this happen sooner than you may think.

The environmental effects caused by meat consumption ( 食用 )—waste, animal treatment,

health problems and even the greenhouse gas effects that are potentially caused by methane gas produced by cows—have given rise to a number of startups(新兴公司)looking to develop meats in

different ways.

For example, San Francisco-based Memphis Meats is developing cell-based meats in

its labs without requiring any animals. Israel’s Future Meat Technologies is doing the

same by producing fat and muscle cells that are being tested by chefs in Jerusalem. All of

these companies use special processes to harvest cells from animals and grow them in a

lab.

But don’t worry if you’re not a meat lover. Startups such as Jet Eat, which is also based

in Israel, are working on food products grown in labs that are plant-based and

replicate (复制) meats using natural elements while still keeping flavor, consistency and the

“overall sensory experience”, according to a report on NoCamels. Jet Eat, which was founded

in early 2018, aims to 3D-print their lab-grown products by 2020.

As you can imagine, there are plenty of barriers facing the industry. Educating the

public is a big one. Another controversial issue is the labeling of the products. Recently

both the USDA and the Food and Drug Administration(FDA) announced that they will begin

jointly controlling the new “cell-based meat” category.

Many of us have concerns about the challenges facing future generations as our

global population increases and the earth’s natural resources decreases. The good news

11

is that there are plenty of businessmen around the world — like those producing

lab-grown meats—who are working to solve some of these problems and make a little

money in the process. Nothing wrong with that.

32. Why do some companies begin to develop new kinds of meats?

A. To analyse the causes of air pollution.

B. To stress the importance of protecting wild animals.

C. To make people less interested in eating meat and more healthy.

D. To meet people’s demand for meat in environmentally friendly ways.

33. What’s special about the lab-grown meats of Jet Eat?

A. They cost less.

B. They are plant-based.

C. They are more delicious.

D. They are available on the market now.

34. Which of the following is a barrier lab-grown meat industries must deal with?

A. How to let people accept the meat. B. How to give the meat an elegant name.

C. How to produce the meat in large amounts.

D. How to reduce the cost of making the meat.

35. What’s the author’s attitude towards lab-grown meats?

A. Supportive. B. Opposing.

C. Ambiguous. D. Cautious.

Group 9

A If you're a design enthusiast, you're sure to feel dizzy over these jaw-dropping pools.
Sky Park Infinity Pool, Marina Bay Sands, Singapore Located on the Sky Park above Singapore's most famous hotel, Marina Bay Sands this is the world's largest rooftop pool. Offering amazing views of the city's skyline, the pool is at least three times the length of an Olympic swimming pool. As visitors swim toward the edge, they face an illusion that they’ll float into the sky-line. It's quite a heart-beaten rush! The Red Pool, The Library Koh Samui. Thailand This blood-red pool is perhaps one of the most special hotel pools on the list. Set against the backdrop of Koh Samui's Chaweng Beach, the fascinating colour isn’t the result of using artificial dye. Rather, the mosaic tiles(马赛克瓷砖) of orange, yellow and red make the brilliant sight that's' set among trees and an open-air library.
San Alfonso del Mar Resort Pool. Region de valparaiso, Chile The world's largest outdoor swimming pool gets its water directly from the sea. The pool uses a computer-controlled pump and filtration system. Located at Chile's San Alfonso del Mar Resort, this huge man-made pool is larger than 20 Olympic-size pools and holds approximately 250 million litres of water. It also holds the Guinness World Record for being the world's deepest (115 feet)pool. Y-40 Deep Joy, Hotel Millepini Terme in Montegrotto Terme, Italy The deepest hotel swimming pool in the world will make you feel like you're jumping into the sea! The Y-40 Deep Joy is a round-shaped pool that reaches a depth af an impressive 130 feet. The pool, which has special caves, ledges(壁架) and underwater viewing

12

glass, was designed by well-known- architect Emanuele Boaretto. It's meant for leisure dives, dive

training and photo shoots.

1. What is special about the Red Pool in Thailand?

A. The water is artificially dyed red.

B. The swimming pool is specially dyed.

C. The swimming pool is painted red. D. The mosaic tiles make its brilliant color.

2. If you want to experience a swimming of real sea water, which one can you visit?

A. Sky Park Infinity Pool

B. The Red Pool

C. San Alfonsodel Mar Resort Pool

D. Y-40 Deep Joy

3. What do San Alfonsodel Mar Resort Pool and Y-40 Deep Joy have in common?

A. They both use sea water.

B. They are both very huge.

C. They are both round-shaped.

D. They are both very deep.

B

I’ve come back to check on a baby. Just after dusk I'm in a car down a muddy road in

the rain, past rows of shackled(戴镣的) elephants, their trunks swinging. I was here five hours before,when the sun was high and hot and tourists were on elephants’ backs.

Walking now, I can barely see the path in the glow of my phone's flashlight. When the

wooden fence post stops me short, I point my light down and follow a current of

rainwater across the concrete floor until it washes up against three large, gray feet. A

fourth foot twisted above the surface, tied tightly by a short chain and choked by ring of

metal spikes(尖刺) When the elephant tires and puts her foot down, the spikes press deeper into her

ankle.

Meena is four years and two months old, still a child as elephants go. Khammon

Kongkhaw, her caretaker, told me earlier that Meena wears the spiked chain because she

tends to kick. Kongkhaw has been responsible for Meena here at Maetaman Elephant

Adventure, near Chiang Mai, in northern Thailand, since she was 11 months old. He said

he keeps her on the spiked chain only during the day and takes it off at night. But it ’ s

night now.

I ask Jin Laoshen, the Maetaman worker accompanyin me on this nighttime visit, why

her chain is still on. He says he doesn’t know.

Mactaman is one of many animal attractions in and around tourist-crowded Chiang

Mai. Meena'slife is set to follow the same track as many of the roughly3,800 captive(被捕 获的) elephants in Thailand. When Meena is too old or sick to give rides-maybe at 55, maybe at

75she’ll die. If she's lucky, she’ll get a few years of retirement. She'll spend most of her life on a chain.

4. Why does the author decide to come back?

A. She wants to check baby elephant Meena.

B. She wants to feed those shackled elephants.

C. She wants to release those shackled elephants.

D. She knows a baby is in need of help urgently

5. What can we conclude from the second paragraph?

A. The author is scared walking in the path.

B. Meena is treated badly and very painful

C. Meena only has three healthy legs.

D. One of Meena's leg is badly broken.

6. What's the author's attitude towards those elephants?

13

A. Indifferent.

B. Critical.

C. Sympathetic.

D. Negative.

7. We can infer that the purpose of the author's writing is______________。

A. to describe those elephants to attract tourists around the world

B. to appeal to people to care about the fate of those elephants

C. to tell readers the story of a baby elephant in Chiang Mai, Thailand

D. to tell the reason why the number of elephants is decreasing

C

While many Chinese watched movies at cinemas during the weeklong Spring Festival

holiday, Zheng Wei explained the film The Spring Festival to an audience of visually

impaired(受损伤的) people at cinema in Northem China's Tianjin.

"Fireworks light up the dark on New Year's Eve, and children are playing in an open

place covered with white snow, said Zheng to the audience, describing the visual

elements of the movie while holding a micro-phone and a seript.

As the founder of ”cinema for the blind “ in Tianjin,the55-year- -old has insisted on

brightening the dark world of the visually impaired in his own way for 11 years.

Shao Yuxiang and her husband, who are both blind, are regular visitors of the cinema.

She wore an elegant yellow sweater to attend the couple's significant "movie day".

Since October 2007, the free movies, which are described through audio, start at 9: 30

am on the third Saturday of each month. More than 150 movies have been screened to

more than 20,000 visually impaired

"The theater is equipped with lights a sound system, projector, and a big screen to

give the blind a people so far. complete and equal movie experience, "Zheng said.

In 2007, after having learned that a "cinema for the blind" established by Wang Weili had

benefited many visually impaired people in Beijing, Zheng rushed to Wang's

establishment for advice. Under Wang's guidance, Zheng built a new cinema in Tianjin

and screened The Dream Factory by Chinese director Feng Xi-aogang. It attracted more

than 50 visually impaired people from different districts and even suburban areas in

Tianjin.

Zheng always treats movie selections with seriousness He usually chooses Mandarin

language movies with positive themes that reflect modem society. Special movies for

certain Chinese festivals are also part of Zheng’s selection criteria. "For example, The

Founding of Republic is specially for National Day. Now, films for Spring Festival are on

my agenda," Zheng said.

8. How did Zheng Wei help the blind watch movies?

A. Zheng Wei helps the blind watch movies clearly by themselves.

B. Zheng Wei helps the blind watch movies with a special device.

C. Zheng Wei describes the visual elements of the movie to the blind.

D. Zheng Wei helps the blind cure their blindness in the cinema.

9. What do the blind think of "cinema for the blind"?

A. No one wants to see movies in it

B. It is welcomed by blind people

C. They still can't benefit from it.

D. The ticket price is truly affordable.

10. What kind of person do you think Zheng Wei is?

A. caring and creative.

B. intelligent and modest.

B. warmhearted and brave.

D. creative and outgoing.

14

11. Which of the following may be the best title? A. A man who helps the blind people in China B. A special cinema will open up in China soon. C. How do the visually impaired people watch movies? D. The 'cinema for the blind' that will never close.
D Demand for the Chinese tech company's' devices(设备) is red hot even though the country’s overall market for smartphones is getting smaller Huawei's China sales rocketed more than 20% in the final quarter of 2018, and experts say that's partly due to the US govenment's global campaign against the company. “The latest tension between the US and China raised the patriotism(爱国主义) in Chinese consumers, said Jusy Hong, an analyst at research firm IHS Markit He pointed out that some Chinese companies encouraged employees to buy Huawei phones late last year. The moves were a gesture of support after the firm's chief financial officer was arrested in Canada in early December at the request of the United States. Huawei's booming sales show how major parts of its business continue to increase even as the United States tries to persuade other countries to shut Huawei products out of 5G wireless networks and pursues(追究) criminal charges against it. The company expects to overtake Samsung as the world's biggest smartphone maker by next year. Huawei sold 30 million phones in China in the last three months of 2018, nearly three times as many as Apple(AAPL), according to data published this week by research firms Canalys and IDC. Apple's sales plunged almost 20%. Huawei's success in China, the world's largest smartphone market, is more than about geopolitics(地缘政治). Chinese consumers love its flagship,high -end- phones because they have great cameras, cutting edge technology and cost less than the latest iPhones, according to analysts. And by offering a selection of cheaper phones, Huawei is able to target a bigger market. It also benefited from the troubles this year at ZTE (ZTCOF), a rival Chinese smartphone and telecommunications equipment maker. ZTE was banned by the US government from buying vital American parts for months last year. 12. Why did Huawei's China sales increase greatly according to the article? A. Because the company's devices are always popular worldwide. B. Because Chinese consumers' patriotism was aroused C. Because the government encourages people to buy Huawei devices. D. Because the country's overall market for smartphones is getting bigger. 13. What can we conclude from the third paragraph? A. Huawei’s chief financial officer was arrested in Canada due to the US's request. B. All Chinese companies showed their support to Huawei with their purchase. C. Jusy Hong thought the United States arrested Huawei's chief financial officer. D. Jusy Hong thought the arrest of Huawei's chief financial officer is unfair. 14. How do you understand the underlined word in the fifth paragraph? A. increased greatly by. B. reduced greatly to. C. dropped greatly by. D. remained steady. 15. Why is Huawei's success in China more than about geopolitics? A. Because Huawei has the largest smartphone market in the world.
15

B. Because Huawei's success is only limited within China mainland. C. Because Huawei has the ability to target a bigger market in the world. D. Because Chinese consumers are quite satisfied with Huawei smartphones.
Group 10
A Backcountry for beginners: the best destinations in Canada When carried out safely, your first backcountry trip will leave you lifelong memories, opening a getaway into nature. But the leap from car camping to backcountry requires preparation and learning. Here are some recommended trips for backcountry beginners: Grundy Lake Provincial Park The park’s 9 backcountry sites are a 30-minute paddle (划船 ) away. Grundy Lake is motor-boat free. Your sites are quiet enough for a true backcountry trip. Each site comes equipped with a fire pit (坑) and a picnic table. Bon Echo Provincial Park Many visitors don’t know about the 25 canoe-in campsites located on Joeperry and Pearson Lakes. A short canoe trip of 30-minute will get you to your campsite. At each campsite, you will find a picnic table, tent space and a toilet nearby. Charleston Lake Provincial Park Experience the best of the Canadian Shield, and hike or paddle your way to 10 backcountry campsites. Travel time can range from 10 minutes to 2 hours. All sites come equipped with elevated tent platforms, a picnic table, a fire grill, and a toilet. Murphys Point Provincial Park Paddle through Big Rideau Lake (part of the historic Rideau waterway) to access 14 backcountry campsites. Most are located 5-45 minutes away from the boat launch. You’ll find a picnic table, tent space, and a pit toilet nearby each site. Paddle back to visit Murphys’ piece of living history: the Mica Mine! Remember: backcountry travel requires careful consideration of packing, route planning, meal planning, safety, and your skill level. 1. You can do the followings at Grundy Lake Provincial Park EXCEPT _______. A. Paddling. B. Having a picnic. C. Cooking. D. Taking a motor-boat. 2. Which park has the most campsites? A. Grundy Lake Provincial Park. B. Bon Echo Provincial Park. C. Charleston Lake Provincial Park. D. Murphys Point Provincial Park. 3. In which section of a newspaper can you probably find this passage? A. Health. B. Travel. C. Education. D. Science.
B Recently, a friend of mine asked me whether I’d seen the TV series Cook’ Table. Of course, I hadn’t because I’m not that into food. But I do get hungry for adventures sometimes, so I decided to watch the show. This is when I was introduced to the cook Francis Mallmann. He makes choices; he doesn’t plan. When he was young, he looked for mentors (导师) and experiences, not books or paths. He honored his roots but embraced the world and sought things and
16

places he didn’t know. He isn’t content with just one lifestyle and he doesn’t bend to expectations. This made me puzzled because I grew up thinking I had to have a plan and have long -term stability in front of me.
When I saw Mallmann doing what makes him happy, everything changed. I thought to myself, “That’s how we’re supposed to live.” I felt as if I’d stood up from a comfortable fireplace and the blanket of my life just fell to the ground. I submitted my leave o f absence application to my employer less than a month later. I’m now full of excitement. I’ m leaving my job and a good salary, and I’m going to do things that feed my soul.
Michael Kernis and Brian Goldman, psychologists at Clayton State University in Georgia, studied the benefits of authenticity (真实性) and being true to yourself. Some of the benefits of following your inner voice include enjoying a strong sense of purpose in life, greater confidence, healthier relationships and strong skills.
I might soon be hungrier and poorer than I was before but at least I’ll be staying true to who I am and I’ll get the true freedom. 4. Which of the following descriptions of Francis Mallmann is WRONG?
A. He makes choices and plans. B. He was happy to accept what he didn’t know. C. When he was young, he valued mentors and experiences. D. He doesn’t stick to one lifestyle and he doesn’t bend to expectations. 5. What kind of lifestyle did the author use to prefer? A. Wealthy and comfortable.B. Planned and stable. C. Busy and risky.D. Simple and free. 6. What is the main reason for the author to change his lifestyle? A. He was tired of his life.B. He wanted to be different. C. He was inspired by a cook.D. He wanted to explore the world. 7. What’s the main idea of this passage? A. Freedom is the most important thing for you. B. You should have the courage to change your life. C. You must leave your comfort zone and be adventurous. D. Staying true to yourself in your life can be a form of freedom.
C Many people find that music lifts their spirits. Now a new research shows that music therapy (疗法) can be a useful treatment for depression. The finding that music therapy offers a real medical benefit to depression sufferers comes from a review by the Cochrane Collaboration, a non-profit group that reviews health care issues. Some studies looked at the effects of providing music therapy to patients who were receiving drug treatment for depression. Others compared music therapy to traditional talk therapy. In four out of five of the trials, music therapy worked better at easing depression symptoms than therapies that did not employ music, the researchers found.
17

“While the evidence came from a few small studies, it suggests that this is an area that is well worth further investigation.” said lead author Anna Maratos. Ms. Maratos notes that music therapy might be particularly useful for adolescents who may reject a traditional form of counseling. Some older patients also may not be comfortable talking about their feelings but do tend to express themselves through songs.
There are two main types of music therapy. Sometimes, a therapist will listen to music with a patient and talk about the feelings or memories that it arouses. In another form, the therapist is a skilled musician and will improvise (即兴创作) music with the patient. If the patient doesn’t play an instrument, he or she might be given a simple percussion ( 击打) instrument and the therapist will play along.
Other studies have shown a benefit from music therapy in the treatment for dementia, learning disabilities, strokes and pain management during labor and birth. The problem is that there isn’t very much high-quality research. “It doesn’t easily attract serious research funding. It’s difficult to do high-quality, large-scale trials.” said Ms. Maratos. 8. Which of the following treatments is NOT mentioned in the research?
A. Drug treatment.B. Talk therapy.C. Music therapy.D. Play therapy. 9. What’s the attitude of Anna Maratos to music therapy?
A. Positive.B. Negative.C. Indifferent.D. Neutral. 10. According to the passage, music therapy might not be beneficial to a patient of _______.
A. depressionB. learning disabilitiesC. heart attack D. strokes 11. We can learn from the passage _______.
A. a middle-aged patient won’t benefit from music therapy B. patients using music therapy must be able to play an instrument C. only patients suffering from depression benefit from music therapy D. high-quality research on the effects of music therapy is limited by funding
D Although small business training and credit programs have become more common throughout the world, little attention has been paid to the need of young people, and even less to the children living on the street or in difficult condition. Over the past nine years, Street Kids International (S.K.I.) has been working with partner organizations in Africa, Latin America and India to support the economic lives of street children and develop opportunities for street children to earn income. The S.K.I. Bicycle Courier Service first started in the Sudan. Street children who took part in it were given bicycles, which they used to deliver parcels and messages. A similar program was taken up in Bangalore, India. The Shoe Shine Collective was a program with the Y.W.C.A. in the Dominican Republic. The children in this project were lent money to buy shoe shine boxes. They were also given a safe place to store their equipment, and facilities for individual savings plans. The Youth Skills Enterprise Initiative in Zambia is a program with the Red Cross Society and the Y.W.C.A. Street youths are supported to start their own small business through business training, life skills training and access to credit. During the program, The S.K.I. and partner organizations have drawn lessons from the past: First of all, being a businessman is not for everyone, nor for every street child.
18

And it is important for all loans to be linked to training programs that include the

development of basic business and life skills. Secondly, small loans are provided firstly for

buying fixedassets such as bicycles, shoe shine kits and basic building materials for a

market stall. As the children gain experience, they can be given more loan amounts. And

all S.K.L. programs have charged interest on the loans. Generally the rates have been

lower than bank rates. Most importantly, it is believed that credit must be given with

other types of support that help the young develop key life skills as well as productive

businesses.

12. How does S.K.I. help the street children?

A. By giving the street children chances to go to school.

B. By encouraging the public to give money to street children.

C. By creating chances for street children to make money.

D. By drawing the attention of governments to help street children.

13. Street youths can be lent money to buy shoe shine boxes in _______.

A.The Dominican Republic B. Zambia

C. India D. Sudan

14. The underlined word “assets” in the last paragraph probably can be replaced by

_______.

A. clothing B. vehicle

C. equipmentD. belongings

15. From the last paragraph we know _______.

A. each child can only enjoy one kind of loan

B. not all loans should be linked to training programs

C. any child can apply for the business training and loan

D. the children have to pay back slightly more money than they borrow

参考答案: Group 6 1.B 2.B 3.D 4.C 5.A 6.A 7.B 8.D 9.C 10.D 11.A 12.C 13.D 14.B 15.C Group 7 1.D 2.D 3.A 4.C 5.B 6.C 7.D 8.B 9.A 10.B 11.C 12.D 13.A 14.B 15.C Group 8 21.A 22.D 23.B 24.B 25.C 26.D 27.B 28.D 29.C 30.D 31.A 32.D 33.B 34.A 35.A Group 9 1.D 2.C 3.D 4.A 5.B 6.C 7.B 8.C 9.B 10.A 11.D 12.B 13.A 14.C 15.D Group 10 1.D 2.B 3.B 4.A 5.B 6.C 7.D 8.D 9.A 10.C 11.D 12.C 13.A 14.C 15.D

19




友情链接: 经济学资料 医学资料 管理学 大学文学资料 大学哲学